top of page

Sykkelgarasje - sikre borettslaget mot sykkeltyveri

SR Aktiv skur.JPG

Det er mange gode grunner til å sette opp et sykkelskur i et borettslag eller boligsameie. Den kanskje viktigste grunnen er at syklene blir bedre beskyttet mot tyveri.

 

Hvis borettslaget har beboere med elsykler vil man også få bedre brannsikkerhet om man installerer elsykkellader eller ladeskap i sykkelskuret. Man fjerner dermed risikoen for at batterier tar fyr når beboerne lader sykkelbatteriet i egen leilighet.

På vår side om tilbehør til sykkelstativ finner du blant annet sykkelstativ med ladepunkt for elsykkel.

I tillegg vil et sykkelskur beskytte syklene mot vær og vind, noe som kan være nyttig for å bevare verdien på syklene, og gjøre sykkelbruken i hverdagen mer komfortabel for beboerne.

En sykkelbod bidrar også til et ryddigere inntrykk i bakgården, og man unngår at beboerne parkerer syklene “overalt”.

Se vårt utvalg av sykkelskur/sykkelgarasje her.

Visste du at Oslo kommune har en egen tilskuddsordning for etablering av sykkelparkering i borettslag og sameier?

Stadig flere sykkeltyverier i Norge

 

Bruk av sykkel som fremkomstmiddel i hverdagen øker stadig, og dessverre har også antallet sykkeltyverier steget de siste årene. I 2021 ble det anmeldt over 6000 sykkeltyverier i Oslo, i følge politiet. Økende bruk av elsykkel gjør at verdien på syklene som stjeles øker i enda større grad. I følge Finans Norge var gjennomsnittserstatningen etter et sykkeltyveri anslått til rundt 9500 kr, og totalt er det anslått at det ble utbetalt 129 millioner kroner i erstatning etter sykkeltyverier i 2021.

Dermed er det forståelig at mange ønsker tryggere sykkelparkering i for eksempel sykkelskur der de bor. Dagsavisen skriver at mange Oslofolk ønsker seg bolig med tilrettelagt og sikker sykkelparkering.

NAF har laget et kart som viser hvor i Oslo-området det meldes flest sykler stjålet.


Hvilke egenskaper bør et godt sykkelskur ha?


Et sykkelskur bør ha funksjoner som bidrar til å øke sikkerheten, beskytte syklene og gjøre det enkelt for syklister å bruke skuret. Her er eksempler på hva man bør se etter når man velger skur til sykkelparkering:

 • En låsbar dør: Lås på selve skuret i tillegg til sykkellåsen gjør det ekstra vanskelig for tyven å få tak i syklene. En elektronisk lås gjør løsningen mer fleksibel.
   

 • God ventilasjon: Et godt ventilert sykkelskur vil hindre at syklene ruster som følge av fuktighet. Dette gjør det mer attraktivt å lagre syklene her sammenliknet med trappeoppganger og små kjellerboder.
   

 • God belysning: Et godt opplyst skur øker sikkerheten for beboere som bruker skuret om natten eller i dårlig vær.
   

 • En solid konstruksjon: En sykkelgarasje bør være bygget av robuste materialer som kan tåle vær og vind, og holde seg pent i mange år.
   

 • Enkel tilgang: En stor og smart plassert dør gjør det enkelt å komme inn og ut av boden med sykkelen.
   

 • God plass: Sykkelskuret bør være stort nok til at mange beboere kan parkere syklene sine uten at det blir trangt. Riktig dimensjon tilpasset borettslaget er viktig.
   

 • Tilpasset sykkelstativ: Et godt tilpasset stativ inne i sykkelskuret gjør sykkelparkeringen plasseffektiv og enkel å bruke.

Om du vurderer sykkelskur/sykkelgarasje til borettslag eller sameie - les vår veileder for råd og tips her.


For flere bilder og eksempler på hva vi har levert av sykkelskur til sameier og borettslag - se her.

Takk! Melding er sendt.

Eksempler på aktuelle produkter:

Sykkelskur for borettslag og sameie:

Sykkelstativ med ladepunkt for elsykkel:

SR 10-2.JPG
Sykkelstativ uttrekkbar.JPG

Sykkelstativ i to høyder:

bottom of page