Suveren Rørmøbelfabrikk AS

Hvorfor bruke MDF bordplater?

MDF (Medium-Density Fiberboard) er et populært valg for møbler på grunn av flere fordeler:

  1. Rimelig pris: MDF er relativt billig sammenlignet med heltre eller andre konstruerte treprodukter, noe som gjør det til et attraktivt alternativ for budsjettbevisste forbrukere.
  2. Glatt og jevn overflate: MDF lages ved å komprimere trefibre og harpiks under høyt trykk, noe som resulterer i et tett og jevnt materiale. Denne glatte overflaten gjør den ideell for stasjonære datamaskiner, siden den gir en konsistent base for ulike overflatebehandlinger, laminater eller maling.
  3. Stabilitet: MDF er svært stabil og mindre utsatt for vridning, hevelse eller krymping sammenlignet med naturlig tre. Denne stabiliteten sikrer at møblene forblir flate og holdbare over tid, selv under varierende fuktighets- og temperaturforhold.
  4. Allsidighet: MDF er lett å forme, kutte og frese, slik at produsentene kan lage intrikate design og profiler for skrivebordsmøbler. Den kan enkelt tilpasses med forskjellige kantbehandlinger, skråkanter eller avrundede hjørner.
  5. Konsistens og homogenitet: I motsetning til naturlig tre, har MDF en konsistent tetthet og sammensetning gjennom hele strukturen, noe som betyr at den har jevn styrke og ytelse over hele overflaten. Dette gjør det mer forutsigbart og lettere å jobbe med under produksjon.
  6. Miljømessig bærekraft: MDF er vanligvis laget av resirkulerte trefibre og avfallsmateriale, noe som gjør det til et miljøvennlig valg for møbelproduksjon. Det bidrar til å redusere etterspørselen etter nytt tømmer og minimerer avfallshåndtering.

Det er verdt å merke seg at selv om MDF tilbyr flere fordeler, har den også noen begrensninger. Det er tyngre enn naturlig tre og har kanskje ikke samme estetiske appell eller lang levetid som massivt tre. I tillegg er det mer utsatt for vannskader, så det er viktig å beskytte MDF-møbler mot overdreven fuktighet. Ofte brukes laminat og lakk for å beskytte MDFen mot direkte kontakt med vann.