Suveren Rørmøbelfabrikk AS

Bruk av laserskjæringsteknologi gir flere fordeler

Derfor bruker vi laserskjæringsteknologi i vår produksjon

Bruk av laserskjæringsteknologi for stålplater gir flere fordeler:

1. Presisjon: Laserskjæring gir høy presisjon og nøyaktighet, slik at intrikate og komplekse design kan kuttes med stramme toleranser. Laserstrålen er svært fokusert, noe som resulterer i rene og presise kutt, skarpe kanter og jevne konturer.

2. Allsidighet: Laserskjæring kan håndtere et bredt spekter av stålplatetykkelser og størrelser, noe som gjør det til et allsidig alternativ for ulike bruksområder. Den kan skjære gjennom tynne materialer så vel som tykke plater, noe som gir fleksibilitet i design og produksjon.

3. Hastighet og effektivitet: Laserskjæring er en rask og effektiv prosess, spesielt sammenlignet med tradisjonelle kuttemetoder som manuell kutting eller mekaniske kutteprosesser. Laserstrålen kan raskt skjære gjennom materialet, noe som reduserer produksjonstiden og øker produktiviteten.

4. Minimalt materialavfall: Laserskjæring minimerer materialavfall på grunn av dens smale snittbredde. Den fokuserte laserstrålen fordamper eller smelter materialet nøyaktig langs skjærebanen, noe som resulterer i minimalt materialtap. Dette er spesielt fordelaktig ved arbeid med dyre eller begrensede mengder stål.

5. Komplekse geometrier: Laserskjæring gjør det mulig å lage komplekse geometrier, som  innviklete former, kurver og mønstre. Det høye nivået av kontroll og presisjon muliggjør produksjon av intrikate design som kan være utfordrende eller umulig å oppnå med tradisjonelle kuttemetoder.

6. Rene og gradfrie kutt: Laserskjæring gir rene, glatte kanter uten grader eller ru overflater. Dette eliminerer behovet for ytterligere etterskjæringsoperasjoner, som avgrading eller kantbehandling, sparer tid og arbeidskostnader.

7. Automatisering og repetisjon: Laserskjæring kan enkelt automatiseres, noe som gjør den egnet for høyvolumsproduksjon. Når skjæreparametrene og designet er satt, kan prosessen gjentas nøyaktig og konsekvent, noe som sikrer ensartethet i de ferdige produktene.

Det er viktig å merke seg at laserskjæring har noen begrensninger. Det er kanskje ikke det mest kostnadseffektive alternativet for visse bruksområder eller tykke stålplater, da utstyret og vedlikeholdskostnadene kan være høyere sammenlignet med andre kuttemetoder. I tillegg brukes laserskjæring primært for flatt metallplate, og den maksimale tykkelsen den kan kutte kan variere avhengig av den spesifikke laserskjæremaskinen og kraften.